Happy New Year 2012 !!!!

hai hai hai and haiiiiiii !
HAPPY NEW YEAR everyone !
hope this year we will get a chance to 
get i right okeeeee ? XD
tahun ni aku pelajar tingkatan 5 ,
dan semestinya aku calon SPM beb !
doakan akuu yehh , aku taknak apa yang 
telah berlaku kat aku dulu , takkan dpat 
berulang ! i regret :( 
hm , tahun baru azam baru lah kannn ?
hm , utk tahun ni , aku nak berubah jadi
yang lebih baik :)
mesti korang boringkan aku asyik cakap 
nak berubah nak berubah ,
tapi tak ubah ubah pon .
hey , berubah bukan satu perkara yang mudah okee ?
sangat susah , memang memerlukan
semangat yang kental n tak kenal erti putus asa .
baru kita dapat berubah dengan senang dengan
apa yang kita nak jadi ;)
hm , before aku nak listkan azam aku tahun ni ,
aku saje jehh nak capub gamba aku dari kecik .
chill chill , tak banyak pon . heee~


hmm , korang rase mane yang oke ? hehe .
dah dah . sekarang ni aku nak listkan
azam aku untuk tahun ni . harap korang yang baca 
post ni kan , kalau lah tiba2 aku terpesong dari
azam aku nh , tolong sedarkan aku eh . ASAP ! tq ;)

azam aku tahun ni :
  • jadi hamba Allah yang solehah 
  • jadi anak yang taat 
  • belajar kerana Allah , hope dapat straight A+ for SPM
  • jaga hati kawan
  • tak nak copy n paste homwork
  • tak nak mengumpat n whatsoever lah
  • ikot peraturan 
  • tak boros beli makanan .DIET ! hee
  • kalau boleh nak jadi SPR ;)
  • exam 3.5 and above 
  • exam kalau tak nak C dan ke bawah . 
  • tak nak mencarut (MUST)
  • don't be a heartbreaker :)
aku rasa itu je lahh ,
maybe ada lagi tapi aku tak ingat :)
apa apa pon ,
have a nice nice year in 2012 ! :)


Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

QAM ;)

QAM ?
who is QAM ?
is it food , drink etc ?
just calm down peeps , it is my friends ,
i mean my lovely best friends Qarna bt Abdul Manan (QAM).
for short , people just call her qarna . 
wait a minute ! before i want to tell
u guys about qarna .
first of all , i want to show u one of her pic :)
sweet kan die ?
ye ye , aku dah lame tahu tuh , terima kasih ;p
hm , qarna nh lain drpd yg len ouh .
muke serius nampak ganas beb ! i mean 
kalau korg tesempak nan die kat tepi2 jalan kehh ,
mzti korang ingat die nh tak friendly n
macam panas baran or whatsoever lahh 
in negative thinking . tapi bile korg kenal die ,
mzti korg suke die sngat2 lahh . ape yg korng pikir 
sangat2 lah VICE VERSA dengan karakter die , HAHA !
n i want to say that qarna is someone who understands :)
die sangat memahami perasaan aku ,
tu sebab kalu ape2 jehh mesti aku cite kat die, n kalu 
ape2 aku wat silap ke mzti die akan tegor aku
secare baik . die jugak bukan  cam org2 lain 
yang sangat suke menganjing , even me ponn
kadan2 join gak para penganjing uh , hehe .
n die nh tak suke mengumpat , that's why i 
really like about her :)
hey , she's also a girl that always wipe
her tears on her cheek when sumting she's not up to
it that happened around her . sshhh ! ini
adalah SECRET RECIPE yehh ? huu~
die gak baek hati n akan tolong aku,
dengar masalah aku, tenangkan perasaan
aku bila aku tengah susah hati . susah sangat nk
jumpa kawan yg real yang betul2
taknak tengok kawan die susah hati ,
n I really sure that i've found it ;D
she's very cool person , she's not gonna
think about what people around of her said
about her , she's just think that what she's doing
is right n can make good to others .
heyy , i want to become like that juz I couldn't .
about what people said behind me always 
make me pissed of but not to her .
hey Qarna ! we're FRANCE yehh ? ;D

p/s to qarna :
hey qarna ! i think u're still remember what i've
told u before about changing my life . and the
answer is the same . IT'S VERY HARD :'(
I hope u're always inspire me to continue
changing into a better person. I don't want
things that have made me dissapointed will
make me dissapoint again . Qarna , i know
you will . i luv u friend :)
                                     


Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

KAMI :)

hai hai hai !
back to da subject peeps !
KAMI stands for Kem Asahan Modal Insan .
yg terlibat adalahhh ,
all f4 students of MJSC Gemencheh ,
hm , ni kira lab rat tok budak2 yg 'bermasalah' .
cikgu2 nak tgk , kitorg akan berubah or tak
after kem nh , it's pretty good actually :)
hua3 , tapi takpe , asalkan we've got
sweet moments through that camping ,
and it's one of the most rough moment in my life ,
tapi nasib baiklah ,sepanjang kem tu aku
tak kene denda , huuu~
but , before that . sorry yeah takde gamba tok dikongsi ,
time tuh tak bawak kamera .
tapi nasib baiklah , mp3 aku rosak kott coz kena hujan , hm .
hm , sebelom pergi , ckgu daa agih2 kan group ,
nh lahh budak2 grup aku .

dahlia,mimi,anis,sarah,liyana,aku,
azlan,fikri,abon,harizhaikal,chibong
*laki sorg dak laki aku lupa , hehe :P

First day :D
time tuh ari jumaat , after pergi makan .
sume pelajar2 f4 pompuan tros naik bilik siap2 . 
sume serius kelam kabut include me ,'
tulahh pasall , sape suro tak kemas awal2 , kan dah , haha !
lepas siap2 , sume tros gather kat foyer psp ,
dalam prjalanan tuh tesempak pulak nan dak2 laki f5 ,
ape lagi , mmg tak kene kacau lah kan , huh !
then daa smpai , kene tunggu dak2 laki f4 coz
dorg sume baru pas balik semayang jumaat .
smentare tuh , kitorg tunggu lah kat dalam bas ,
aku dapat naik bas MRSM Alor Gajah kott !
pakcik tuh baik gile+otak gile2 , haha !
daa smpai kat sne , adelah ckgu2 bagi intro2
n pastu kitorg kene nyanyi lagu batch kitorg
iaitu Nyalakan Tekad diketuai ketua batch 
kitorg , Al-Hadi . tengah2 nyanyi ,
hujan rahmat pulak turun , hu3 .
nak taw , ckgu bagi 15 mnet jeh kitorg ,
mmg sume tak berlari2 lah kann ,
da lah surau tuh kecik , 
menggoncang keimanan tol time tuh !
then ckgu agihkan2 khemah ,
stiap khemah ade 4 org .
aku,fadhilah,faizah,n nadyra !
seb baek sume okea2 :)
daa siap2 sume , kene gy dewan . sumpahh 
jaoh kott dewan die n cikgu bagi mase
5 mnet sahaja !
tak ke melara idop akuu ?
tapi takpe , ajar aku disiplin , hhehe .
then midnight tuh ade nightwalking ,
sume kene tutup mata ,
takot gak ar coz rase cam kat dalam utan betol2 ,
menjerit2 aku , last2 
hampeh punye , kene tipu ! huhu .
nightwalking tuh ingat kan sekejap ,
rupenye from 12 a.m to 4 a.m ,
huh , parah parah !
aku tros gi mandi , dak2 nh sume gi tido .

second day :)
second day juz ceramah2 je ,
best2 lah jugak , then ptg tuh
ade rentas hutan ,tapi aku tak dpat
gi coz aku ade asthma , huh ! sdeyh siot!
sume balik uh , sume kate best !
adushh , saya nak pergi jugakkk ! :'(
then siap2 , ,malam tuh ade prbincangan
pasal xtvt ptg tadi , setiap kumpulan kene anta wakil .
aku dengah je lahh , nak tido kang tak
pasal2 kene denda , dah kate sandar pon tak boleh ,
huh ! ehhh , b4 that lupe nak cite . tiap pape hidangan makan
or nak sediakan tmpat semayang , setiap grup kene gilir2 tugas .
sepanjg tuh , grup aku 1 kali kene sediakan tmpat smayang
n 2 kali sediakan makanan , tapi sediakan makanan 
lahhh lebih best ! huhu .

Third day (last day)
pagi2 tuh da ade senam robik ,
sume kene lari satu padang n'
yg pastinye kene dera lahhh .
macam2 kene buat , tapi nasib baiklah
bukan en.zakpar , kalaulah en.zakparr ,
mmg tak mati aku , (bajet je! dulu kau kene tak pulak mati)
hehe ! then pastu breakfast , sedapp siot !
makan nasi lemak ! :) dan tros bergegas pergi ke dewan 
sbb cikgu ckap kalo smpai lambat daripada ckgu , kene denda .
cikgu , cikgu da la naik kereta cikgu ,
kitorg jalan kaki , tapi takpe .
aku tros berlari jehh , haha :D
then pagi tuh ade ceramah nan UMI :)
die seorang psychologists !
yeahhh ! that would be me in 10 years later :)
UMI tuh syok gile ! sangat paham
jiwa remaja kitorg ! kitorg kene menari kott 
ikott rentak lagu yg die pasang , best sangat !
pas tuh ade prmainan dalam grup ,maen 
baling2 kertas masok dalam lubang .
aku ponn tak taw ape name permainan uhh ,
asalkan enjoyyyy ! heee~
then balik ke tapak perkhemahan , kene tukar baju
tok majlis penutup , basahh siottt baju coz hujan !
time tuh jugak lah mp3 aku rosak , 
takpe , dah nasib nak buat cmne .
majlis penutup , grup aku menang grup plng intelek , haha !
then , akhir2 uh ada session tulis surat kat parents.
oh yeahhh ! that's my fav session :)
kat dalam tuh , sume aku luahkan , lega siott ! heee~
da kemas2 tros naek bas n
balik ke maktab yang amat tersangatlah disayangi :)
but , i really enjoy that tough moment in my life :)



Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')