ListING . . .

Once upon a time...

MERDEKA!!
is the first word I want to say right now .
Aku rasa gembira gle mse 28 November pukul 4.30 pm
aku dah habis SPM kott !!! korang percaya tak lepas ni korang dah
tak payah nak sibuk2 pker apa2 pasal sekolah . meh aku list jap apa yg 
aku kene pker time zaman persekolahan aku dulu :)

1. kepada budak asrama lah especially,siapkan hw yg ckgu bagi even 
time bulan disember.
2. kene kocoh2 beli barang skola.beg baru, penselbox baru , sume baru ahh !
3. rasa homesick dah menyerbu diri , yela , sebulan lebih kott diri ni dijaga
oleh mak bapak kat umah . korang aq xtaw la, aku ?hekhekhek :P
4. kene bngon awal2 pagi , gy daftar cepat2 trutama nak cepat sampai dorm ,
pasal dorm jehh otak aku selalu set 'the last girl gets the worst place'
5. kene kemas tempat , pastu lambai parents , dorang nak balik dahh .
6. first2 diam jeh , pabila malam menjelma . apa lagi !!!!
7 . orientasi sekolah kira2 dalam seminggu lah .time 2 lah dapat buku teks sume .

everyone . all i want to say is MY LIFE AS A STUDENT IN HIGHSCHOLL
IS OVER !!!!!


aduhh , cakap pasal buku teks ni . buke teks chemist aku hilang . tapi serius 
kot aku ingat lagi aku bawak buku teks chemist aku uh bawak
balik dorm dari kelas sebab aku nak belajar chemist hujung minggu uh . then kat dorm
aku nak kemas2 tmpat aku so aku letak buku2 aku sume kat tempat
jannah yg seberguna uh termasuk buku chemist aku . tup2 time aku nak belajar chemist
dah hilang .entahla , kalau niat org uh nak mencurik sebab taknak bayar 
denda hilang buku teks aku halalkan jela . tapi ,, ingat2 la ye
balasan hukum karma , huhu . pape pon tahun depan aku kena bayar
denda uh time aku nak amek result spm aku . 
oke , sekarang ni aku nak listkan pulak rancangan2 aku after SPM :)


1. aku nak beli novel banyak2 . nak balun semua ! hekhek
2. aku nak sunway lagoon dengan qarna 
3. aku nak pergi gym :)
4. aku nak amek lesen kereta , bolah aku bawak mak aku pergi jalan2
5.aku nak belajar memasak.
6. aku nak kerja,dapat duit aku nak belanja mak aku makan.

ranncangan aku after SPM setakat tuh je la buat masa ni , yang lain aku tak
pker lagi nak buat apa. tapi ble aku pker balik sanggup ke aku nak keje ?
aku memang nak keje tapi aku takut , takut kene marah dengan customer
sebenarnye , hehe . setakat hari ni lah dah tiga org kawan aku 
dah start keje . serius jeles kottt :(



Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

S.M.I.L.E

Once upon a time ...
smile as you live !
read that word , and mean it in your heart
and don't just simply denied it .
memang susah nak senyum , lagi2 bila hati kita tengah sakit .
but  ...

aku rasa benda ni lagi senang sebab
tak semua orang boleh faham kenapa kita
sakit hati . kadang2 dorang sendiri akan mempersoalkan .
cakap pasal ni , aku teringat ayat Miss Cath 
"you're never think about others , u'll always think about urself"
Miss Cath , it is very true .
ye , kadang2 aku memang macam tu tapi at least aku dah sedar .
aku tak sedih aku ada kawan macam korang ,
tapi aku sedih cara korang layan org sekeliling korang . tapi ,
aku faham nobody perfect kan ?

so , i've decided that i'll let it go .
tapi , aku kadang2 bersyukur sebab ada someone ni
sentiasa buat aku tersenyum . no matter what :)
its just a simple word but it can make me smile .
MIMI , my friends always said let it go when it is not yours .
yes , looks easy but have u tried it ?
i've tried so many times but its really HARD !
i just want to say THANK YOU because u'll always made
me smile whenever u dont know.



Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

kami GILA2 !

Once upon a time ...
haihai ! kepada sesiapa yang sedang blogwalking
di blog ini , huhu . First n foremost , Happy Eid everyone !
Hope u'll enjoy this moment and dont forget about
our lovely TRIALform 5 je laa. :)
base kepada tajok , jgn salah faham yeee , tajuk mengatakan
KAMI GILA2 bukan  KAMI GILA ;D
actually aku nak tunjukkan gambar sebenarnya ,
masa ni aku dengan kawan aku yg bernama Qarna 
pergi PSP konon2 lah nak belajar kat tempat yg lebih selesa .
tapi bila masuk PSP lain pulak jadinya . copcop !
kitorang buang masa just dalam 15 minit je kayh , no worries ! ;p
fyi , kitorang tangkap gamba guna fon aku yg sejak azali
mmg tak boleh bawak lah kan , lagi2 fon kamera ..
tapi , apa aku kisahhhh ??? huuuuu~
kitorang tangkap gamba mengikot TERMS N CONDITIONS
yg telah ditetapkan .
yeahh ! sounds cracy actually :)

FIRST GAMBAR !

Muka Gembira !!


Muka ke-PELIK-an 


Muka SEMANGAT :0


Muka ANNOYING !


Muka sedih T.T


Muka mintak maap 


okayyyyy ! thats all from me .
to all , kadang2 tak salah kan nak jadi gila2 ,
sebab tu antara satu untuk hilangkan rasa sedih .
friends , i MEAN it ! :)








Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

comrade forever !

Once upon a time .....

Assalamualaikum ! 
hye kawan2 ! sekarang ni kan aku nak cerita pasal
sorang kawan aku ni nama dia
Farah Wahidah Has Bt Haris .
hmm , dia ni dikira comrade aku lahh ,
nak taw apa maksud COMRADE ??
pergi tgk kamus (bak kata syieda) :P
hehe .... takdalahhh , just joke bebehhh ! 
comrade ni maksod die kawan sejati :)
aku sayang gila dekat dia ! fyi ,, aku dengan dia dah
kenal since standard 1 lagi ... beb ! lama uhh ! dah
nak dekat 10 tahun dah aku kenal dengan dia .
tapi , lumrah hidup kann , setiap hubungan dekat atas 
dunia ni mesti ada dugaan dan cabaran kann ?
macam tuh jugak aku dengan dia . apa2 pon .
aku harap sangat aku dengan dia dapat hadapi semua tuh .
cehhhh , ayat macam pasangan tengah bercinta lahh pulakk !
huhu :p tapi aku  serius ni , hehe . hm , furthermore ,aku nak
cite hari tuh aku keluar jalan2 dengan dia dekat wangsawalk .
first2 sampai jeh dekat wangsawalk uh die tros bawak
aku pergi tandas sambil mem-bumbling cakap tudung aku
selekeh , then dia betolkan , hehe . tapi betol lah apa dia cakap ,
aku memang selekeh pon time uh coz time aku nak 
pakai tdg memang tengah rush gila lahh ! hehe .
then kitorang pergi makan dekat Ayam Penyet sebab
perot aku ni tengah laparkan , huhu . makan Farah belanja ,
thankies farah ! ada masa aku pulak yang belanja kau ehh . 
then kitorang pergi tgv , first decide nak tengok cerita
snow white and the huntsman , even aku dah tgk dah cite uh .
tapi disebabkan tiket pukol 5.20 uh hanya seat2 depan je
kosong . goodbye fairwell lahh yee !
last , decide tgk cerita the avengers coz aku belum tgk
lagi cerita uh . thanks lagi sekali coz beralah dengan aku , huhu .
then , kita pergi karoke kottttttttttt ! first time wehh
aku pergi karoke ! tapi teramat lah best !
aku rasa mcam tak nak blah jehh from tmpt karoke uhh ! 
huhu . jam berdetik punya berdetik , dah maghrib dahh .
lagi pun time tuh mak aku dah sampai , kena lah balik .
 hehe . apa2 pon , i really had a great time . 
terima kasih kawan :)

ni lah farah ! <3 

 ~The End~ 

Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

kawan2 :)

Once upon a time ......
Assalamualikummm ! 
udah lama benor aku tak post dah kann .
dari dulu aku mmg nak post stiap hari . tapi 
dah aku ni 'rajin' sangat kan , hehe :p
apa2 pon , hari ni kan aku nak benor cerita pasal
kawan2 aku . of coz lahh aku nak citer yang molek2 .
takde makne dehh nak cite yg ntah pape .
enggak elok dehh . dosa taw ! huhu . tapi utk post seterusnya 
lahh ye .ikot flowww duluu . 
tengoklahh anda ranking ke berapa ?? haha . *joke

~The End~ 

 



Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

new Button Batch :D

assalamualaikum :)
hmm , first of all , nak cite , kitorang
batch f5 dah dapat button kitorang .aku suka gila 
kott ! hmm , nak kate lawa , bese2 jeh sebenanye .
pada aku lahhkan , button batch time aku f3 looks cute
but button batch time f5 nih looks very smart .
warne button batch time aku f3 macam baby blue lahh ,
but time f5 warne ungu pekat . ramai jugak lah kate 
lawa and agak ramai jugak kate tak lawa ,
kira 50-50 lahh . sum yang kate button batch dak
f3 lebih lawa coz dorang punye button batch sikit
ada intonasi warna . walawei !
batch dorang batch dorang lahh ,
batch kita , batch kita lahh ! betoll takk ?
tolong lahh sokong , hehe . time aku pakai new 
button tuh kan , aku ada rase sikit bangga lah coz
rasa diri dah senior gitu . huhu .
hana ! kene ingat ! dekat gemencheh ,
mana ada istilah junior n senior beb ! hee .
btw , ni lah new button batch kitorang :)
lawa tak lawa tak ?
derr , memang lah dalam gamba tak lawa .
tapi kalau real seriously smart , purple pekat kott .
lagi2 dalam gamba nh nampak tak berapa lawa sangat 
coz bukan aku yang tangkap gamba nh . ade lah sorang
mamat batch aku tuh yang tangkap , aku cilok jeh from 
die punya fb , tu yang tak lawa tuh . kalau aku yang tangkap ,
confirm lawa ! hahaha !
apa apa pun , i love my new button batch ! :)


Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

get well soon Sarah :')

sekarang , aku nak cite pasal sorang kawan aku
nih . even kitorang x rapat ponn , tapi sbagai budak
batch dekat hampir 5 tahun , aku sedih sangat dengan
dugaan yang menimpa atas diri Siti Sarah Nordin .
ni haa budak nyee .
sbagai BWP , die jalankan tanggungjawab die sangat
baik kott , nampak die nh jenis kuat kerja even time
tuh die bnyk kerja skali pon , tapi die tetap buat kerja .
aku cita dari awal kayhh , time rabu malam tuh , die kena
migrain . time tuh aku tgk die sangat kritikal kott . tapi ,
time tuh aku ngan dak2 kelas aku ade prob nak kena
selesaikan , tu sebab tak amik taw sangat . then , time balik
from bilik yati , aku tgk bilik die ade 3 warden n lampu terbukak .
tapi takde la expect pape pon . then , pagi subuh kat surau
uh dengan azfar buat announcement yang sarah pengsan
tak sedarkan diri n kereta miss cathy dalam uh ade skali
iela n ieka hashim accident n terbalik ke tepi .
tapi ALHAMDULILLAH coz miss cath , iela n ieka 
tak cedera langsung . juz ieka hashim jeh demam
coz terkejot lahh kott . senanye macam2 versi
aku dengar tapi ni aku confirm betol lahh coz 
ieka zaid kan slalu contact family sarah , die cite kat
sape ntah n dak uh cite dekat aku . time hari khamis , sarah
dah sedar tapi die tak cakap2 n tak kenal
diri die sape . sngat kesian ! mak die tak mampu
nak masuk wad tok jage die coz tak sanggup
tgk kondisi sarah macam uh . aku dengar aku rasa 
cam nak nangis jehh . time first sedar uh , die tak mampu kate 
pape pon juz bila orang pegang die kat bahu ke or pape
jelah die juz pandang jehh . die bukan macam diri die !
then , family2 ade gak try cuba ingat2kan pasal
 diri2 die and kawan2 die . pastu die amik kertas n
die tulis NAMA SAYA PUTIH ! sangat scary kott coz
sebenanye name 'benda2' uh kira MEMBERS OF ASPURI
lahh ade due name PUTIH n MERAH ! sume takut gila
coz kitorang tak nak ape yang dah jadi dekat abang syahmi
dulu kitorang taknak benda tuh jadi balik dekat sarah .
sarah , aku harap sangat kau capat sembuh . aku rindu doh
nak dengar kau gelak , aku rindu nak dengar kau buat 
announcement , aku rindu sume hal pasal kau n
aku tak sanggup gila tgk kawan2 aku
nangis disebabkan hal nh . sarah , cepat sembuh
taw ! kau kuat !! kau kena sambung balik
buat tanggungjawab kau sebagai VP BWP !! 
Ya Allah , kau tabahkanlah sarah dan 
keluarganya tok hadapi dugaan yang kau beri ni .
Ya Allah , kau ringankan lah beban yang kau beri 
ni sesungguhnya dugaan yang beri tak sarah 
hadapi sangat berat untuk sarah dan kami semua .
AMIN ! :')


Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

9 days later .

9 days later :)
bajet gempak jeh tajok kan kan ? huhu .
takdelah . hmm , sebenarnye tajok ni aku tulis nak 
cakap/cite/britaw kat korang . sembilan hari lepas 
aku cuti sekolah , aku cuti lagi . memang la derr
yang mana bukan sekolah asrama tuh cuti sekolah rasa cam
bese jeh . tapi seriously , yang mana duduk asrama uh
time cuti sekolah mesti tergedik-gedik nak balik ,
huhu . orang lain aku tak taw lah tapi aku mcam tuh
kot . tapi mak aku MUMBLING gak lah . yelah ,
baru seminggu lebih balik rumah , dah balik umah lagi .
bukan aku cakap mak aku tak suka aku balim rumah ,
tapi sebab mahalkan nak bayar tol n duit minyak sume .
dah lah aku nih jenis budah x naik bas . kesian betol mak aku ,
tapi dah anak kesayangan nak balik , nak buat macam
mana kan ? hehehe :p
untuk cuti ni nasib baiklah homework aku tak 
banyak macam cuti yang lepas . takda lah tensyen sangat
tapi aku kena cari maklumat for unga lah .
country yang aku dapat ANGOLA . tak delah vogue mana ,
negara kelas ketiga kan . tapi kene gak cari banyak2 maklumat
supaya time kena debate uh , adalah jugak bahan untuk
protect country uh , huhu . tugas aku kena cari bahagian
socials n national anthem dorang . hmmm ,
baju ????????
whatever :(
pape pon , happy holidays !!!!





Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

i've found it !!!

aku dah jumpa kain2 baju sekolah aku !!!!
Alhamdulillah !
heee~

Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

officially to Q

assalamualaikum ! :D
Q stands for Qarna :) hehe . saje jeh buat nama pendek2 , haha !
qarna , anggap ni surat untuk kau je la ehh . aku ingat nak call jehh 
tapi malulah pulakk , hehe ;p .hm , senanye aku nak beritahu n 
mintak tolong kau sumting . huhu . hm , aku sebenarnya tak
tahu macam mana nak mula , aku cakap je lahh ehh .
tahun ni kita dah form 5 , automatically kita akan ambik ujian
besar iaitu SPM kan kan . sekejap jehh , aku rase macam baru baru 
jeh lagi time first time kita masuk pintu gate MRSM Gemencheh uhh ,
n macam sekejap jehh rase kita baru dapat result PMR , padahal tuh semua 
setahun dah berlalu n budak2 bawah kita pun dah dapat
dah result PMR dorang . straight to the point , apa yang kau rasa n dak2
nilah rasa time dapat result uh , malangnya aku tak dapat rasa
sekali kegembiraan uhh . hm , aku tak pastilah kau dapat bayangkan
or tak perasaan aku time tuh tapi aku tahu kau mesti paham aku :)
lek lek , aku kenal kau lahh .
maybe time tuh bukan rezeki aku lagi , n maybe benda tu
berlaku sebab nak sedarkan aku , insyaAllah ada hikmahnya :)
maybe benda tuh berlaku sebab perangai aku yang tak ubah2
ni , aku mengaku , aku rasa lah kan kalaulah aku time 
merasai semua tuh , mesti aku takda
niat nak berubah2 sampailah sekarang . hm .
actually , the point is , aku nak mintak tolong kau sedarkan aku .
what i mean is , kadang2 aku ni kata je nak berubah tapi tak berubah2 pon .
kekadang semangat aku ni hilang jugak , yela , bila aku kata je nak berubah
semua orang mesti macam pandang pelik , i mean takda la semua 
orang . more to MAJORITY lahh . kadang2 ada gak yang kata
macam ni , 'ehh , hana nak berubah ? tak cayelah aku' .
yes , it really a simple word , but its very sharp . sometimes when i say 
i want to change , everyone always humiliated me :'(
entahlahh , maybe perasaan aku jehh kot .
sorry lah kalau kau rasa macam tak suke ke aku cakap pasal
benda ni , tapi aku harap sangat orang yang dapat tolong aku
tuh KAU .hm , sebananye banyak lagi aku nak cakap tapi aku
rasa sampai sini jelah yehh . Thankz ;) n qarna ,
every word that i've said , i really mean it :)





Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

tensyen la derrr :(

assalamualaikum . 
hm , aku tensyen gila ahh hari ini . hm ,
aku cerita daripada awal lahh yee . hm , kan ari tuh yang 
time sume dah balik rumah tuh , aku dengan mak aku balik lah ke 
maktab aku sebab banyak lagi barang2 aku yang tak bawak balik lagi
since aku balik sebab aku kena chicken pox uh .
then , dah bawak balik baju semua , mak aku cakap baju2 aku
semua tuh hantar dobi jehh sebab terlampau banyak sangat . aku 
follow je lah idea mak aku tuhkan . so , dah hantar daripada haritu sampai
lah semalam baru ambik dari dobi coz hari nih nak kemas2 .
then , pagi tadi time nak kemas tengok baju sekolah aku jehh ada ,
kain sekolah takda . cari2 kat rumah tak , confirm lah hantar kat
dobi coz hari tu memang semua baju aku hantar dekat dobi .
memang berharap gila lah kain2 baju sekolah aku tuh ada dekat dobi ,
yela , dah lah esok nak balik , aku nak pakai baju ape wehh ? haish !
then tadi pergi lah dobi tuh nak check balik ada baju yang tertinggal takk .
suroh akak dobi tuh check2 , akak uh kata memang takda . tapi
dia kata memang dia ingat dia anak gosok kain baju sekolah uh .
tapi masalahnye mane wehh , huh !
aku tadi pun time nak beli barang2 yang tak cukup tadi pun dah
takda mood dahh , nak makan tadi pun takda mood . dok
risau pasal kain sekolah punya pasal lahhh . then , mak aku hantar
aku balik rumah dulu coz mak ada kerja nak buat . tiba2 
aku teringat kain coklat tuh aku ada yang lama tapi dekat
bahagian atas die uh terkoyak sikit lah sebab iron , aku pun 
semangat semangat carik dekat dalam bilik stor tiba2
tertengok baju kurung raya mak aku yang warna coklat .
tiba2 aku teringat baju kurung raya aku tahun lepas yang warna 
coklat uh , kain dia seakan2 jugak lah dengan kain baju sekolah aku
tuh , tapi kain tuh jenis licin n warna dia muda sikit dari kain baju 
sekolah aku tuh . agak2 nye oke takk ? aku harap sangat oke ?
tadi aku call qarna mintak opinion die , die kate oke . tapi aku 
cakap kat dia aku hantar dulu gambar kain uh n nak mintak
opinion dia lagi sekali sesuai or tak ? aku harap sangat lah sesuai .
Aminnn !



Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

harry potter's tour !

assalamualaikum ! hehe~
dah jawab dahh ? bagoih bagoih ! haha !
hm , nak tanye satu salan dulu ehh ,
korang semua minat cerita harry potter tak ?
kalu tak minat takpe , aku minat ! hee~
hm , senanye aku nak cakap ,
nanti time musim spring kat london nanti ,
warner bros studio ade buat tour dekat
studio london The Making of Harry Potter !
paling sedeh aku tak dapat pergi :(
yelahh , aku bukannye duduk kat london punn .
kalau nak pergi london memang aku anak orang kaya wehh ! hmm
sedeh gila ahhhh . aku ni dah la peminat nombor satu cerita harry potter !
mesti nanti daniel radcliffe , rupert grint n emma watson sedeh 
sebab aku nak dapat lawat studio lakonan uh !
mwahaha ! aku tahu aku perasan ;)
biah je lahh ehhh , nak riangkan hati yang duka lara nh :)
hm , setiap kali aku tengok gamba harry potter kann ,
confirm aku macam orang gila ouh . yelaa , macam terlampau obses pulak ,
haha ! ape2 pun . even banyak cerita lain bakal keluar dekat pawagam nanti ,
i still want to say Harry Potter still the best !! XD


i.heart.them very muchhh ! <3



Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')