i've found it !!!

aku dah jumpa kain2 baju sekolah aku !!!!
Alhamdulillah !
heee~

Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

officially to Q

assalamualaikum ! :D
Q stands for Qarna :) hehe . saje jeh buat nama pendek2 , haha !
qarna , anggap ni surat untuk kau je la ehh . aku ingat nak call jehh 
tapi malulah pulakk , hehe ;p .hm , senanye aku nak beritahu n 
mintak tolong kau sumting . huhu . hm , aku sebenarnya tak
tahu macam mana nak mula , aku cakap je lahh ehh .
tahun ni kita dah form 5 , automatically kita akan ambik ujian
besar iaitu SPM kan kan . sekejap jehh , aku rase macam baru baru 
jeh lagi time first time kita masuk pintu gate MRSM Gemencheh uhh ,
n macam sekejap jehh rase kita baru dapat result PMR , padahal tuh semua 
setahun dah berlalu n budak2 bawah kita pun dah dapat
dah result PMR dorang . straight to the point , apa yang kau rasa n dak2
nilah rasa time dapat result uh , malangnya aku tak dapat rasa
sekali kegembiraan uhh . hm , aku tak pastilah kau dapat bayangkan
or tak perasaan aku time tuh tapi aku tahu kau mesti paham aku :)
lek lek , aku kenal kau lahh .
maybe time tuh bukan rezeki aku lagi , n maybe benda tu
berlaku sebab nak sedarkan aku , insyaAllah ada hikmahnya :)
maybe benda tuh berlaku sebab perangai aku yang tak ubah2
ni , aku mengaku , aku rasa lah kan kalaulah aku time 
merasai semua tuh , mesti aku takda
niat nak berubah2 sampailah sekarang . hm .
actually , the point is , aku nak mintak tolong kau sedarkan aku .
what i mean is , kadang2 aku ni kata je nak berubah tapi tak berubah2 pon .
kekadang semangat aku ni hilang jugak , yela , bila aku kata je nak berubah
semua orang mesti macam pandang pelik , i mean takda la semua 
orang . more to MAJORITY lahh . kadang2 ada gak yang kata
macam ni , 'ehh , hana nak berubah ? tak cayelah aku' .
yes , it really a simple word , but its very sharp . sometimes when i say 
i want to change , everyone always humiliated me :'(
entahlahh , maybe perasaan aku jehh kot .
sorry lah kalau kau rasa macam tak suke ke aku cakap pasal
benda ni , tapi aku harap sangat orang yang dapat tolong aku
tuh KAU .hm , sebananye banyak lagi aku nak cakap tapi aku
rasa sampai sini jelah yehh . Thankz ;) n qarna ,
every word that i've said , i really mean it :)





Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

tensyen la derrr :(

assalamualaikum . 
hm , aku tensyen gila ahh hari ini . hm ,
aku cerita daripada awal lahh yee . hm , kan ari tuh yang 
time sume dah balik rumah tuh , aku dengan mak aku balik lah ke 
maktab aku sebab banyak lagi barang2 aku yang tak bawak balik lagi
since aku balik sebab aku kena chicken pox uh .
then , dah bawak balik baju semua , mak aku cakap baju2 aku
semua tuh hantar dobi jehh sebab terlampau banyak sangat . aku 
follow je lah idea mak aku tuhkan . so , dah hantar daripada haritu sampai
lah semalam baru ambik dari dobi coz hari nih nak kemas2 .
then , pagi tadi time nak kemas tengok baju sekolah aku jehh ada ,
kain sekolah takda . cari2 kat rumah tak , confirm lah hantar kat
dobi coz hari tu memang semua baju aku hantar dekat dobi .
memang berharap gila lah kain2 baju sekolah aku tuh ada dekat dobi ,
yela , dah lah esok nak balik , aku nak pakai baju ape wehh ? haish !
then tadi pergi lah dobi tuh nak check balik ada baju yang tertinggal takk .
suroh akak dobi tuh check2 , akak uh kata memang takda . tapi
dia kata memang dia ingat dia anak gosok kain baju sekolah uh .
tapi masalahnye mane wehh , huh !
aku tadi pun time nak beli barang2 yang tak cukup tadi pun dah
takda mood dahh , nak makan tadi pun takda mood . dok
risau pasal kain sekolah punya pasal lahhh . then , mak aku hantar
aku balik rumah dulu coz mak ada kerja nak buat . tiba2 
aku teringat kain coklat tuh aku ada yang lama tapi dekat
bahagian atas die uh terkoyak sikit lah sebab iron , aku pun 
semangat semangat carik dekat dalam bilik stor tiba2
tertengok baju kurung raya mak aku yang warna coklat .
tiba2 aku teringat baju kurung raya aku tahun lepas yang warna 
coklat uh , kain dia seakan2 jugak lah dengan kain baju sekolah aku
tuh , tapi kain tuh jenis licin n warna dia muda sikit dari kain baju 
sekolah aku tuh . agak2 nye oke takk ? aku harap sangat oke ?
tadi aku call qarna mintak opinion die , die kate oke . tapi aku 
cakap kat dia aku hantar dulu gambar kain uh n nak mintak
opinion dia lagi sekali sesuai or tak ? aku harap sangat lah sesuai .
Aminnn !



Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

harry potter's tour !

assalamualaikum ! hehe~
dah jawab dahh ? bagoih bagoih ! haha !
hm , nak tanye satu salan dulu ehh ,
korang semua minat cerita harry potter tak ?
kalu tak minat takpe , aku minat ! hee~
hm , senanye aku nak cakap ,
nanti time musim spring kat london nanti ,
warner bros studio ade buat tour dekat
studio london The Making of Harry Potter !
paling sedeh aku tak dapat pergi :(
yelahh , aku bukannye duduk kat london punn .
kalau nak pergi london memang aku anak orang kaya wehh ! hmm
sedeh gila ahhhh . aku ni dah la peminat nombor satu cerita harry potter !
mesti nanti daniel radcliffe , rupert grint n emma watson sedeh 
sebab aku nak dapat lawat studio lakonan uh !
mwahaha ! aku tahu aku perasan ;)
biah je lahh ehhh , nak riangkan hati yang duka lara nh :)
hm , setiap kali aku tengok gamba harry potter kann ,
confirm aku macam orang gila ouh . yelaa , macam terlampau obses pulak ,
haha ! ape2 pun . even banyak cerita lain bakal keluar dekat pawagam nanti ,
i still want to say Harry Potter still the best !! XD


i.heart.them very muchhh ! <3



Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')