new Button Batch :D

assalamualaikum :)
hmm , first of all , nak cite , kitorang
batch f5 dah dapat button kitorang .aku suka gila 
kott ! hmm , nak kate lawa , bese2 jeh sebenanye .
pada aku lahhkan , button batch time aku f3 looks cute
but button batch time f5 nih looks very smart .
warne button batch time aku f3 macam baby blue lahh ,
but time f5 warne ungu pekat . ramai jugak lah kate 
lawa and agak ramai jugak kate tak lawa ,
kira 50-50 lahh . sum yang kate button batch dak
f3 lebih lawa coz dorang punye button batch sikit
ada intonasi warna . walawei !
batch dorang batch dorang lahh ,
batch kita , batch kita lahh ! betoll takk ?
tolong lahh sokong , hehe . time aku pakai new 
button tuh kan , aku ada rase sikit bangga lah coz
rasa diri dah senior gitu . huhu .
hana ! kene ingat ! dekat gemencheh ,
mana ada istilah junior n senior beb ! hee .
btw , ni lah new button batch kitorang :)
lawa tak lawa tak ?
derr , memang lah dalam gamba tak lawa .
tapi kalau real seriously smart , purple pekat kott .
lagi2 dalam gamba nh nampak tak berapa lawa sangat 
coz bukan aku yang tangkap gamba nh . ade lah sorang
mamat batch aku tuh yang tangkap , aku cilok jeh from 
die punya fb , tu yang tak lawa tuh . kalau aku yang tangkap ,
confirm lawa ! hahaha !
apa apa pun , i love my new button batch ! :)


Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

get well soon Sarah :')

sekarang , aku nak cite pasal sorang kawan aku
nih . even kitorang x rapat ponn , tapi sbagai budak
batch dekat hampir 5 tahun , aku sedih sangat dengan
dugaan yang menimpa atas diri Siti Sarah Nordin .
ni haa budak nyee .
sbagai BWP , die jalankan tanggungjawab die sangat
baik kott , nampak die nh jenis kuat kerja even time
tuh die bnyk kerja skali pon , tapi die tetap buat kerja .
aku cita dari awal kayhh , time rabu malam tuh , die kena
migrain . time tuh aku tgk die sangat kritikal kott . tapi ,
time tuh aku ngan dak2 kelas aku ade prob nak kena
selesaikan , tu sebab tak amik taw sangat . then , time balik
from bilik yati , aku tgk bilik die ade 3 warden n lampu terbukak .
tapi takde la expect pape pon . then , pagi subuh kat surau
uh dengan azfar buat announcement yang sarah pengsan
tak sedarkan diri n kereta miss cathy dalam uh ade skali
iela n ieka hashim accident n terbalik ke tepi .
tapi ALHAMDULILLAH coz miss cath , iela n ieka 
tak cedera langsung . juz ieka hashim jeh demam
coz terkejot lahh kott . senanye macam2 versi
aku dengar tapi ni aku confirm betol lahh coz 
ieka zaid kan slalu contact family sarah , die cite kat
sape ntah n dak uh cite dekat aku . time hari khamis , sarah
dah sedar tapi die tak cakap2 n tak kenal
diri die sape . sngat kesian ! mak die tak mampu
nak masuk wad tok jage die coz tak sanggup
tgk kondisi sarah macam uh . aku dengar aku rasa 
cam nak nangis jehh . time first sedar uh , die tak mampu kate 
pape pon juz bila orang pegang die kat bahu ke or pape
jelah die juz pandang jehh . die bukan macam diri die !
then , family2 ade gak try cuba ingat2kan pasal
 diri2 die and kawan2 die . pastu die amik kertas n
die tulis NAMA SAYA PUTIH ! sangat scary kott coz
sebenanye name 'benda2' uh kira MEMBERS OF ASPURI
lahh ade due name PUTIH n MERAH ! sume takut gila
coz kitorang tak nak ape yang dah jadi dekat abang syahmi
dulu kitorang taknak benda tuh jadi balik dekat sarah .
sarah , aku harap sangat kau capat sembuh . aku rindu doh
nak dengar kau gelak , aku rindu nak dengar kau buat 
announcement , aku rindu sume hal pasal kau n
aku tak sanggup gila tgk kawan2 aku
nangis disebabkan hal nh . sarah , cepat sembuh
taw ! kau kuat !! kau kena sambung balik
buat tanggungjawab kau sebagai VP BWP !! 
Ya Allah , kau tabahkanlah sarah dan 
keluarganya tok hadapi dugaan yang kau beri ni .
Ya Allah , kau ringankan lah beban yang kau beri 
ni sesungguhnya dugaan yang beri tak sarah 
hadapi sangat berat untuk sarah dan kami semua .
AMIN ! :')


Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')

9 days later .

9 days later :)
bajet gempak jeh tajok kan kan ? huhu .
takdelah . hmm , sebenarnye tajok ni aku tulis nak 
cakap/cite/britaw kat korang . sembilan hari lepas 
aku cuti sekolah , aku cuti lagi . memang la derr
yang mana bukan sekolah asrama tuh cuti sekolah rasa cam
bese jeh . tapi seriously , yang mana duduk asrama uh
time cuti sekolah mesti tergedik-gedik nak balik ,
huhu . orang lain aku tak taw lah tapi aku mcam tuh
kot . tapi mak aku MUMBLING gak lah . yelah ,
baru seminggu lebih balik rumah , dah balik umah lagi .
bukan aku cakap mak aku tak suka aku balim rumah ,
tapi sebab mahalkan nak bayar tol n duit minyak sume .
dah lah aku nih jenis budah x naik bas . kesian betol mak aku ,
tapi dah anak kesayangan nak balik , nak buat macam
mana kan ? hehehe :p
untuk cuti ni nasib baiklah homework aku tak 
banyak macam cuti yang lepas . takda lah tensyen sangat
tapi aku kena cari maklumat for unga lah .
country yang aku dapat ANGOLA . tak delah vogue mana ,
negara kelas ketiga kan . tapi kene gak cari banyak2 maklumat
supaya time kena debate uh , adalah jugak bahan untuk
protect country uh , huhu . tugas aku kena cari bahagian
socials n national anthem dorang . hmmm ,
baju ????????
whatever :(
pape pon , happy holidays !!!!





Ya Allah,ampunilah dosa-dosaku :')